Καθαρισμός Χαλιών


katharismos-xaliwn

Στην Expert Clean, από το 1988 προσφέρουμε προηγμένο καθαρισμό χαλιών, με γνώμονα τη συνέπεια, την ποιότητα και την προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια για κάθε μας υπηρεσία. Το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό μας έχει στη διάθεση του όλο τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό και μηχανήματα, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα κάλυψης ακόμη και των πιο απαιτητικών αναγκών και προκλήσεων. 

 

Ποια είναι η διαδικασία του καθαρισμού χαλιών;

Η διαδικασία που εφαρμόζουμε έχει ως αποτέλεσμα τον βαθύ καθαρισμό των χαλιών και τη διατήρηση της υφής και της ζωντάνιας των χρωμάτων τους. Μάλιστα, αναλαμβάνουμε την παραλαβή των χαλιών δωρεάν από το χώρο σας, έπειτα από προκαθορισμένο ραντεβού. 

 

Έπειτα από την παραλαβή, τα χαλιά τινάζονται ώστε να απαλλαχθούν από σκόνη, τρίχες και χώματα, ενώ στη συνέχεια εγχέεται άφθονο νερό στο χαλί και εφαρμόζονται τα καθαριστικά. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, οι έμπειροι τεχνικοί φροντίζουν ώστε τα χαλιά να διατηρήσουν τη φρεσκάδα των χρωμάτων και τη βελούδινη υφή τους.

 

Αφού ολοκληρωθεί ο καθαρισμός τους, τα χαλιά απλώνονται σε κλειστό, φυσικό περιβάλλον ώστε να στεγνώσουν πλήρως, μακριά από τις ακτίνες του ήλιου, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε φθορές. Έπειτα, ακολουθεί ποιοτικός έλεγχος και χτένισμα, καθώς και το δίπλωμα και η τοποθέτηση συσκευασίας, για την εύκολη μεταφορά και την αποθήκευση τους με ασφάλεια.

 

Το αποτέλεσμα; Τα χαλιά είναι πεντακάθαρα,  απαλλαγμένα από ρύπους, βρωμιές, τρίχες, αλλεργιογόνες ουσίες, μικρόβια αλλά και υπολείμματα σαπουνιού.

  

Τι υλικά χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των χαλιών;

Η πολυετής εμπειρία μας στον καθαρισμό των χαλιών μας έχει αποδείξει ότι για τα βέλτιστα αποτελέσματα χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε οικολογικά, αντιαλλεργικά και αντιμικροβιακά καθαριστικά χαλιών. Με τον τρόπο αυτό, δεν επιβαρύνεται στο ελάχιστο η υγεία των ατόμων που ζουν σε ένα σπίτι, αλλά ούτε και το περιβάλλον. Σε περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο, καθώς και για ιδιαίτερα σκληρούς λεκέδες, μπορεί να γίνει χρήση πιο ισχυρών καθαριστικών.

 

Πόσο κοστίζει ο καθαρισμός χαλιών;

Η τιμή για τον καθαρισμό του χαλιού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα τον τύπο του χαλιού, τις διαστάσεις του, πιθανές ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει, καθώς και το είδος και το μέγεθος των λεκέδων. Ενδεικτικά, οι τιμές του καθαρισμού χαλιών ξεκινούν στα 4,95 €/m2 συν Φ.Π.Α. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τιμή του κάθε τύπου χαλιού.

 

Θέλετε καθαρισμό χαλιού; Επικοινωνίστε μαζί μας

Χρήσιμες ερωτήσεις Σχετικά με τον καθαρισμό των χαλιών (FAQ)

Κάθε πότε θα πρέπει να πραγματοποιείται ο καθαρισμός χαλιών;

Είναι πολύ σημαντικό ο καθαρισμός των χαλιών και των μοκετών του σπιτιού σας να πραγματοποιείται σε βάθος τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, συνήθως πριν την αποθήκευση τους για το καλοκαίρι. Ο επαγγελματικός καθαρισμός εγγυάται την πλήρη απομάκρυνση λεκέδων, υγρασίας και σκόνης, καθώς και την ανανέωση και τη βελτίωση του προσδόκιμου ζωής τους.

Μπορεί να πραγματοποιηθεί επαγγελματικός καθαρισμός χαλιού στον χώρο μου;

Πολλοί είναι αυτοί που είτε η καθημερινότητα τους δεν τους επιτρέπει να “στείλουν” το χαλί τους στο καθαριστήριο, είτε το χρειάζονται άμεσα καθαρό. Εμείς καταλαβαίνουμε την ανάγκη αυτή και προσφέρουμε επιτόπου καθαρισμό χαλιών στο χώρο σας, καθαρίζοντας εις βάθος και απομακρύνοντας όλες τις δυσάρεστες οσμές.

Τι περιλαμβάνει η φύλαξη χαλιών;

Όσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός, άλλο τόσο σημαντική είναι και η προσεκτική αποθήκευση. Για τον λόγο αυτό, αναλαμβάνουμε την φύλαξη των χαλιών σε ιδιαίτερα διαμορφωμένους χώρους, μακριά από υγρασία ή άλλους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την καλή τους υγεία. Επιπλέον, κάθε χαλί συσκευάζεται με υλικά εξαιρετικής ποιότητας, τα οποία είναι ανθεκτικά σε μετακινήσεις και κραδασμούς. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζουμε την παράδοση τους σε άριστη κατάσταση, οποιαδήποτε στιγμή εσείς επιθυμείτε.

Κι αν το χαλί μου έχει εμφανίσει φθορά;

Έπειτα από τον ποιοτικό έλεγχο και τον καθαρισμό του χαλιού, γίνονται πιο εύκολα ορατές πιθανές φθορές, όπως για παράδειγμα να έχει ξεβάψει σε κάποια σημεία, να έχει φθορά στο πέλος, ή στα ρέλια. Μέσα από την επιδιόρθωση χαλιών όλα αυτά μπορούν να επισκευαστούν, και το χαλί σας να επιστρέψει όσο γίνεται πιο κοντά στην αρχική του κατάσταση.

Μπορούν να αφαιρεθούν πλήρως όλοι οι λεκέδες από το χαλί;

Πριν απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό, θα πρέπει να εξηγήσουμε πως δεν υπάρχει μόνο μια απάντηση. Το είδος του λεκέ (ούρα, υγρασία, καφές, κρασί), το διάστημα που έχει περάσει από τη δημιουργία του, η ίνα του χαλιού, επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Ορισμένοι λεκέδες απαιτούν ειδική μεταχείριση, όπως εναν βιολογικό καθαρισμό, για την αφαίρεση τους. Στις περιπτώσεις αυτές, ο λεκές αφαιρείται στον μεγαλύτερο βαθμό του που ξεπερνά το 90%.

 

 

 

Εξειδικευμένες υπηρεσίες

Παρέχονται επίσης οι παρακάτω εξειδικευμένες υπηρεσίες καθαρισμού χαλιών:

 

Baby Safe καθαρισμός χαλιού

 

Pet Safe καθαρισμός χαλιού 

 

Επιτόπου καθαρισμός χαλιών

 

Ξηρός Καθαρισμός Χαλιών