Καθαρισμός Χαλιών


katharismos-xaliwn

Γιατί την expert clean;

 

40 χρόνια εμπειρίας

Με περισσότερες από τρεις δεκαετίες εμπειρίας στον προηγμένο καθαρισμό χαλιών, τα ταπητοκαθαριστήρια Expert Clean κατέχουν μία θέση στο βάθρο των ηγετικών εταιρειών στην αγορά του καθαρισμού χαλιών. Η προθυμία μας για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και την παροχή κορυφαίων υπηρεσιών καθαρισμού χαλιών καθώς και οι αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται όλη η φιλοσοφία της εταιρείας, μας έχουν ανταμείψει καταξιώνοντας την Expret Clean στο χώρο εδώ και πάνω από 20 χρόνια. 

 

Συνέπεια και ποιότητα

Μία από τις αρχές που διέπουν την Expret Clean είναι η παροχή υπηρεσιών με συνέπεια και με γνώμωνα τη βέλτιστη ποιότητα. Το άριστα καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό μας, χρησιμοποιεί προηγμένο τεχνολογικά εξοπλισμό και μηχανήματα, καλύπτοντας ακόμη και τις πιο απαιτητικές ανάγκες και προκλήσεις.

 

Φροντίδα με έμφαση στη λεπτομέρεια

Αντιμετωπίζουμε το κάθε χαλί σαν να ήταν δικό μας. Παρεχούμε υπηρεσίες βαθύ καθαρισμού και λεπτομερούς φροντίδας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο στάδιο καθαρισμού του χαλιού ενώ ακολουθεί πάντα και ο απαραίτητος ποιοτικός έλεγχος. 

 

Εξατομικευμένη Προσέγγιση

Στην Expert Clean γνωρίζουμε ότι κάθε περίπτωση καθαρισμού χαλιού είναι μοναδική. Γι’ αυτό το λόγο εγκαινιάζουμε τη διαδικασία καθαρισμού των χαλιών σας με μία πλήρη ανάλυση των αναγκών τους, καταγράφοντας τις περιοχές όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα μικρόβια και οι ρύποι. Στη συνέχεια το εξειδικευμένο προσωπικό μας κάνει χρήση των καθαριστικών που ενδείκνυνται ανά περίπτωση ώστε να καθαριστεί το χαλί σε βάθος χωρίς να προκληθεί καμία βλάβη και διατηρώντας τη ζωντάνια τους. 

 

Τι υλικά χρησιμοποιούνται κατα τον καθαρισμό των χαλιών;

Τα πολλά χρόνια εμπειρίας μας στον καθαρισμό χαλιών έχουν αποδείξει τρανά ότι τα βέλτιστα αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν με χρήση οικολογικών απορρυπαντικών και όχι σκληρών και δραστικών. Έτσι οι έμπειροι τεχνικοί μας αναλαμβάνουν τον ενδελεχή καθαρισμό των χαλιών σας σε ειδικούς χώρους, εφαρμόζοντας πάντα την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο για την κάθε περίπτωση. 

 

Ως επί των πλείστον, χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά οικολογικά, αντιαλλεργικά και αντιμικροβιακά καθαριστικά χαλιών, που είναι ταυτόχρονα φιλικά προς το περιβάλλον, προκειμένου να απομακρυνθεί κάθε λεκές και βρωμιά, χωρίς να επιβαρύνεται στο ελάχιστο η υγεία των ατόμων που ζουν μέσα στο σπίτι αλλά και το περιβάλλον. Στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο και για πολύ σκληρούς λεκέδες, μπορεί να γίνει χρήση και πιο ισχυρών καθαριστικών. 

 

Ποια είναι η διαδικασία καθαρισμού χαλιών;

Η διαδικασία που εφαρμόζουμε για τον καθαρισμό των χαλιών έχει ως αποτέλεσμα τον βαθύ καθαρισμό τους ενώ παράλληλα θωρακίζεται η υφή τους και διατηρούνται ζωντανά τα χρώματά τους. Το ταπητοκαθαριστήριο Expert Clean αναλαμβάνει την παραλαβή των χαλιών σας δωρεάν από το χώρο σας με προκαθορισμένο ραντεβού. 

 

Στο πλαίσιο της μεθόδου καθαρισμού, τα χαλιά αρχικά τινάζονται ώστε να απαλλαχθούν από σκόνη, τρίχες και χώματα. 

 

Έπειτα εγχέουμε άφθονο νερό στο χαλί και εφαρμόζουμε τα καθαριστικά. Ως επί των πλείστον χρησιμοποιούνται ουδέτερα απορρυπαντικά διαλύματα και οικολογικά και υποαλλεργικά υλικά καθαρισμού χωρίς να εμπλέκονται διαβρωτικές μέθοδοι καθαρισμού. Εφόσον κριθεί απαραίτητο και για πολύ δύσκολους λεκέδες μπορεί να χρησιμοποιηθούν πιο ισχυρά καθαριστικά. 

 

Κατά τον καθαρισμό του χαλιού, οι έμπειροι τεχνικοί φροντίζουν ώστε τα χαλιά να διατηρήσουν τη φρεσκάδα των χρωμάτων τους αλλά και τη βελούδινη υφή τους ενώ παράλληλα αστράφτουν από καθαριότητα. 

 

Στη συνέχεια τα χαλιά απλώνονται σε κλειστό, φυσικό περιβάλλον ώστε να στεγνώσουν πλήρως, άμεσα και αποτελεσματικά, μακριά από τις ακτίνες του ηλίου που μπορεί να οδηγήσουν σε φθορές. 

 

Ακολουθεί ποιοτικός έλεγχος και χτένισμα του χαλιού ενώ στη συνέχεια διπλώνονται και συσκευάζονται για να μεταφερθούν και να αποθηκευτούν με ασφάλεια. 

 

Στο τελικό αποτέλεσμα, τα χαλί σας είναι πεντακάθαρο,  απαλλαγμένο από ρύπους, βρωμιές, τρίχες, αλλεργιογόνες ουσίες, μικρόβια αλλά και υπολείμματα σαπουνιού. 

 

Ποια τα οφέλη του καθαρισμού των χαλιών;

Πέραν από τον τακτικό καθαρισμό των χαλιών με ηλεκτρική σκούπα είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζονται τα χαλιά και από επαγγελματίες. Ο καθαρισμός των χαλιών σε ταπητοκαθαριστήριο μπορεί να έχει πολλά οφέλη τόσο για τα χαλιά όσο και για την υγεία σας. 

 

Υγεία

Το χαλί είναι γνωστό ότι μετά από λίγο καιρό γίνεται τόπος φιλοξενίας για σκόνη, ακάρεα, αλλεργιογόνα και μικρόβια. Αν έχετε μικρά παιδιά, ηλικιωμένους ή κάποιος στο σπίτι είναι ευαίσθητος σε αλλεργίες ή αναπνευστικά προβλήματα, τα σωματίδια στο χαλί σας μπορεί καθώς αυξάνονται να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα και αλλεργίες. Το τακτικό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα βοηθά στην απομάκρυνση των ακάρεων της σκόνης, των επιφανειακών ρύπων και των βακτηρίων. Ωστόσο, δεν αφαιρεί εντελώς τις βρωμιές και τη σκόνη, με αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου να συσσωρεύονται, αυξάνοντας τον κίνδυνο προβλημάτων υγείας. Ο επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών βοηθά στην απομάκρυνση των ακάρεων της σκόνης, των βακτηρίων και άλλων αλλεργιογόνων και συμβάλει σε μία γενικότερη βελτίωση της υγείας σας. 

 

Βελτιωμένη εμφάνιση και υφή

Ο επαγγελματικός καθαρισμός θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την εμφάνιση και την αίσθηση των χαλιών σας. Καθώς συσσωρεύονται βρωμιές και σκόνη, οι ίνες του χαλιού μπερδεύονται και γίνονται κόμποι, κάνοντας το χαλί να φαίνεται παλιό και φθαρμένο ενώ ταυτόχρονα χαλάει και η υφή του και γίνεται τραχύ και επίπεδο. Ο έμπειρος καθαρισμός βοηθά τα χαλιά να φαίνονται πιο όμορφα και να διατηρούν την υφή τους, τη λάμψη τους και τα χρώματά τους. 

 

Παράταση ζωής

Ενώ τα χαλιά σας θα διατηρούνται πιο καθαρά και οι ίνες τους θα επανέρχονται στην κανονική υφή τους, με το επαγγελματικό πλύσιμο χαλιών θα παρατείνετε και τη συνολική ζωή τους. Ο τακτικός καθαρισμός των χαλιών σας θα τα βοηθήσει να διατηρηθούν ζωντανά για περισσότερα χρόνια.  

 

Απομάκρυνση λεκέδων και οσμών

Αν έχετε προσπαθήσει να αφαιρέσετε κάποιον λεκέ από το χαλί, ίσως παρατηρήσατε ότι παρά τις τίμιες προσπάθειές σας, έχει μείνει μια θαμπάδα στο χαλί, που παρ’ όλο που ίσως να μην φαίνεται πολύ, είναι εκεί! Με τον επαγγελματικό καθαρισμό θα απαλλαχθείτε ακόμα και από τους πιο δύσκολους λεκέδες. Οι εκπαιδευμένοι τεχνικοί του ταπητοκαθαριστηρίου μας γνωρίζουν τι επεξεργασία χρειάζεται η κάθε στάμπα και βρομιά ενώ παράλληλα εξαφανίζεται κάθε οσμή που μπορεί να έχει μείνει στο χαλί από κάποιο ρόφημα που χύθηκε ή ούρα κατοικιδίων.  

 

Συνολική αίσθηση καθαριότητας 

Όταν τοποθετηθούν τα φρεσκοκαθαρισμένα χαλιά σας στο σπίτι σας, θα αντιληφθείτε με την πρώτη ματιά τη βελτίωση της συνολικής εικόνας του σπιτιού και της αίσθησης καθαριότητας σε αυτό. 

 

Κάθε πότε πρέπει να πραγματοποιείται καθαρισμός χαλιών;

Τα χαλιά και οι μοκέτες του σπιτιού σας είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζονται σε βάθος τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, συνήθως πριν την αποθήκευσή τους για το καλοκαίρι. Ο επαγγελματικός καθαρισμός εγγυάται τον πλήρη καθαρισμό των χαλιών, την ανανέωσή τους αλλά και τη βελτίωση του προσδόκιμου ζωής τους. Στην Expert Clean φροντίζουμε ώστε τα χαλιά σας να παραμένουν καθαρά, φωτεινά, χωρίς οσμένες, με ζωηρά χρώματα και μαλακή και αφράτη υφή. Σαν καινούργια!

 

Εξειδικευμένες υπηρεσίες

Παρέχονται επίσης οι παρακάτω εξειδικευμένες υπηρεσίες καθαρισμού χαλιών:

 

Baby Safe καθαρισμός χαλιού

 

Pet Safe καθαρισμός χαλιού 

 

Επιτόπου καθαρισμός χαλιών

 

Ξηρός Καθαρισμός Χαλιών