Επί τόπου καθαρισμός στο χώρο σας από ταπητοκαθαριστήρια: όσα πρέπει να γνωρίζετε

 

Η αλήθεια είναι ότι όσο και αν προσπαθούμε είναι ορισμένα σημεία στο σπίτι μας που δεν μπορούμε να καθαρίσουμε αποτελεσματικά. Τα χαλιά, οι καναπέδες, οι μοκέτες, τα στρώματα και οι ταπετσαρίες είναι αδύνατον να καθαριστούν χωρίς ζημιές από έναν ερασιτέχνη, ο οποίος δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις και κυρίως τον εξοπλισμό για κάτι τέτοιο. Έτσι, καταλήγουμε να κάνουμε εκπτώσεις στην καθαριότητα και αφήνουμε αυτά τα σημεία παραμελημένα. Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι αυτά ακριβώς τα σημεία χρειάζονται την περισσότερη προσοχή και έχουν τους περισσότερους ρύπους. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν; Σίγουρα, για τα χαλιά μας έρχονται στο μυαλό τα ταπητοκαθαριστήρια που τα παραλαμβάνουν από το σπίτι την άνοιξη και τα επιστρέφουν το φθινόπωρο, όμως τι γίνεται με όλο το υπόλοιπο σαλόνι; Τα καλά νέα είναι ότι πολλά εξελιγμένα ταπητοκαθαριστήρια αναλαμβάνουν και επί τόπου καθαρισμούς.

Γιατί να απευθυνθείτε στους επαγγελματίες

Οι μοκέτες, τα στρώματα και τα καλύμματα των καναπέδων συγκεντρώνουν σκόνη αλλά και διάφορα παράσιτα λόγω της συχνής χρήσης τους. Τα πιο γνωστά παράσιτα, τα ακάρεα, θρέφονται από τη σκόνη και τα νεκρά κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος και προκαλούν αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα. Τόσο η σκόνη όσο και τα μικρόβια δεν απομακρύνονται με ένα απλό τίναγμα ή με το πέρασμα με την ηλεκτρική σκούπα. Απαιτούν ειδικά μηχανήματα, όπως ατμοκαθαριστές, που διαπερνούν τις ίνες του υφάσματος και επιτρέπουν στο απορρυπαντικό να κάνει τη δουλειά του.

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτούς τους ρύπους είναι ότι δεν φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού. Συνεπώς, πολλά νοικοκυριά θεωρούν ότι όλα είναι καθαρά, όταν στην πραγματικότητα στα υφάσματα, τα χαλιά και τις ταπετσαρίες υπάρχουν ολόκληρες αποικίες από επικίνδυνους μικροοργανισμούς και βρωμιά. Τα ταπητοκαθαριστήρια που αναλαμβάνουν τον επί τόπου καθαρισμό συνήθως υποδεικνύουν στους πελάτες με διάφορα διαγνωστικά τεστ τα σημεία, τα οποία χρειάζονται ειδική φροντίδα, για να μπορούμε να μιλάμε για ένα καθαρό σπίτι.

Φορητός εξοπλισμός

Επειδή είναι αδύνατον να μεταφέρει κάποιος τον καναπέ του ή την ταπετσαρία του στο ταπητοκαθαριστήριο, οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες έρχονται στο χώρο σας με ειδικό φορητό εξοπλισμό, ο οποίος δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τον αντίστοιχο εξοπλισμό των ταπητοκαθαριστηρίων. Έτσι, καθαρίζουν τα χαλιά, τις μοκέτες, τους τοίχους, τους καναπέδες, τις πολυθρόνες, τα στρώματα και τα μαξιλάρια χωρίς εσείς να χρειαστεί να κάνετε τίποτα, γρήγορα, εύκολα και οικονομικά.

Πού μπορεί να γίνει

Ο επί τόπου καθαρισμός μπορεί να γίνει παντού. Σε σπίτια, μαγαζιά, σκάφη, λεωφορεία, σχολεία και εκκλησίες. Δεν παίζει ρόλο ο χώρος όσο ο εξοπλισμός, ο οποίος είναι ικανός να καθαρίσει κάθε επιφάνεια με βιολογικά και υποαλλεργικά απορρυπαντικά που ενδείκνυνται και για ευπαθείς οργανισμούς, όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Γίνεται, μάλιστα, μέσα σε λίγες ώρες ανάλογα με το μέγεθος και τις απαιτήσεις του χώρου, ώστε στη συνέχεια να μπορεί να συνεχίσει κανονικά η λειτουργία του.