Λίγα λόγια για τις επιπλέον υπηρεσίες ...

ταπητοκαθαριστηρια

 

Κάθε φορά που ο χειμώνας δίνει τη θέση του στην άνοιξη, η πρώτη σας κίνηση είναι να τηλεφωνήσετε σε ένα από τα έμπιστα ταπητοκαθαριστήρια της περιοχής σας για τον καθαρισμό των χαλιών σας. Το έμπειρο προσωπικό τους θα έρθει στο σπίτι σας, θα τα μαζέψει και ... θα τα ξαναδείτε το επόμενο φθινόπωρο καθαρά και φρέσκα. Τα ταπητοκαθαριστήρια είναι συνδεδεμένα στο μυαλό μας κυρίως με τη διαδικασία του υγρού καθαρισμού, όμως τα πλέον εξειδικευμένα από αυτά έχουν μια πληθώρα άλλων υπηρεσιών, που αξίζει να γνωρίζουμε και να χρησιμοποιούμε. Άλλωστε, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι οι μικρές λεπτομέρειες που ορίζουν τον καλύτερο στο χώρο.

 

Ποιοτικός έλεγχος και συσκευασία

Τα καλύτερα ταπητοκαθαριστήρια σήμερα διαθέτουν ειδικά μηχανήματα συσκευασίας, όπου διενεργείται παράλληλα και ποιοτικός έλεγχος των χαλιών. Στόχος είναι να εντοπιστούν και να επιδιορθωθούν τυχόν προβλήματα σχετικά με τον καθαρισμό τους. Στη συνέχεια, αφού υποβληθεί το χαλί στην κατάλληλη επεξεργασία, ακολουθεί η απομάκρυνση του πλεονάζοντος χνουδιού και τέλος αυτό συσκευάζεται, αφού προηγηθεί η ηλεκτρονική καταμέτρηση των διαστάσεων του.

Φύλαξη χαλιών

Η σωστή φύλαξη των χαλιών είναι μείζονος σημασίας. Άλλωστε, οι μήνες της φύλαξής τους είναι και οι μήνες που αναπαράγονται ακάρεα και λοιποί αλλεργιογόνοι μικροοργανισμοί, που μπορούν να βρουν καταφύγιο στις ίνες τους. Η αποθήκευση των χαλιών σας πρέπει να γίνεται σε απολύτως ασφαλή και υγιή περιβάλλοντα με ειδικά κατασκευασμένα ράφια, ώστε να παραμένουν «αλώβητα» από την υγρασία, τη δυσοσμία και άλλους δυνητικούς κινδύνους.

Αδιαβροχοποίηση χαλιών

Τα πιο εξειδικευμένα και προηγμένα ταπητοκαθαριστήρια προσφέρουν τη δυνατότητα της αδιαβροχοποίησης. Η διαδικασία αυτή χαρίζει τη μέγιστη προστασία σε κάθε τύπο χαλιού, ταπετσαρίας, σαλονιού και στρώματος από τη φθορά, τη βρωμιά και τις εστίες ρύπων. Είναι ένας ασφαλής τρόπος να διατηρήσετε τα χρώματα  ζωντανά για μεγαλύτερο διάστημα και να αποτρέψετε την εμφάνιση μυκήτων και άλλων μικροβιακών οργανισμών.

Η αδιαβροχοποίηση των χαλιών, του σαλονιού και των υφασμάτων των επίπλων ισοδυναμεί με την άριστη κατάστασή τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι εμποδίζεται η διείσδυση των λεκέδων στις βαθύτερες ίνες. Ο καθαρισμός μετά την αδιαβροχοποίηση επιτυγχάνεται απλώς με τη χρήση ενός στεγνού πανιού.

Επισκευές επιδιορθώσεις χαλιών

Η επιδιόρθωση οποιασδήποτε φθοράς του χρόνου και της χρήσης είναι μια απαιτητική διαδικασία. Χρειάζονται έμπειροι τεχνίτες με λεπτά χέρια για να πετύχουν άψογο αποτέλεσμα χωρίς την όψη μπαλώματος. Η επισκευή αφορά κυρίως τα ρέλια ή τα κρόσσια των χαλιών, που είναι και οι βασικές ενδείξεις χρήσης. Παράλληλα, πολλά ταπητοκαθαριστήρια είναι σε θέση να επιδιορθώσουν τρύπες, εκδορές και σκισίματα. 

Καθαρισμός στρωμάτων, παπλωμάτων και κουβερτών

Το περιβάλλον σήμερα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο. Οι αλλεργιογόνοι παράγοντες βρίσκονται παντού και επηρεάζουν κάθε στιγμή και πτυχή της ζωής μας. Για το λόγο αυτό, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι κατά τις ώρες της ανάπαυσής μας θα είμαστε απόλυτα προστατευμένοι, σε ένα υγιεινό περιβάλλον απαλλαγμένο από ό,τι μας αρρωσταίνει. Αυτή είναι άλλωστε και οι βασική συμβουλή των γιατρών για ήρεμο ύπνο.

 

Οι κλασικές μέθοδοι καθαρισμού των στρωμάτων έχουν κριθεί επιστημονικά ανεπαρκείς, καθώς δεν σκοτώνουν τα ακάρεα που συνεχίζουν να αναπαράγονται στο στρώμα, προκαλώντας αλλεργίες, άσθμα και λοιπά αναπνευστικά προβλήματα. Πολλά ταπητοκαθαριστήρια χρησιμοποιούν πιο σύγχρονες μεθόδους βιοκαθαρισμού απολυμαίνοντας τα στρώματά από παθογόνους μικροοργανισμούς, ακάρεα, περιττώματα αυτών και σκόνη, με το πιο φυσικό τρόπο και χωρίς τη χρήση χημικών, που επιβαρύνουν την υγεία σας. Για μια ολιστική καθαριότητα, αναλαμβάνουν την περιποίηση και της κουβέρτας και του παπλώματός σας.