Οι αόρατοι συγκάτοικοι

καθαρισμος στρωματων


Αγαπούν τη θαλπωρή του χαλιού σας. Η ζέστη των κόμπων του είναι το καλύτερο περιβάλλον για να ζήσουν και να αναπαραχθούν. Λατρεύουν να κυκλοφορούν ανάμεσα στις ίνες του και τα ταπητοκαθαριστήρια είναι το μέρος που μισούν πιο πολύ από όλα. Εκεί λαμβάνει χώρα ο καθαρισμός των χαλιών σας και εκεί σηματοδοτείται το τέλος της ζωής τους.

Ο λόγος φυσικά για τα «χαριτωμένα» ακάρεα, της γνωστής οικογενείας των αραχνοειδών. Φιγουράρουν στη λίστα με τους πιο αλλεργιογόνους παράγοντες παγκοσμίως. Και μάλιστα, βρίσκονται στη θέση νούμερο 1. Αγαπούν να ζουν μαζί σας, τρέφονται από εσάς -και πιο συγκεκριμένα από τα απονεκρωμένα δερματικά σας κύτταρα- και αναπαράγονται την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τότε ακριβώς είναι που εκδηλώνετε αλλεργίες και ... δεν ξέρετε το γιατί! Καθημερινά, το χαριτωμένο αυτό πλασματάκι παράγει
περίπου 20 περιττώματα, στα οποία βρίσκεται μια βλαβερή πρωτεΐνη. Αυτή, μαζί με τα αποσυνθεμένα μέρη τους, είναι το βασικό αίτιο της πρόκλησης αλλεργιών. Όταν τα ακάρεα και τα περιττώματά τους εισπνέονται, προκαλούν αλλεργική ρινίτιδα, βρογχικό άσθμα και άλλα σημαντικά προβλήματα υγείας (μέχρι και σοβαρές κρίσεις άσθματος που μπορούν να σας οδηγήσουν στο νοσοκομείο). Άλλη γνωστή ασθένεια που προκαλείται από τα ακάρεα που «κατοικούν» παντού στο σπίτι σας είναι η ψώρα, η οποία μάλιστα είναι και μεταδοτική. Το ακάρεο της ψώρας φωλιάζει στο δέρμα των ανθρώπων και των ζώων και προκαλεί σε πρώτο στάδιο φαγούρα. Τα πιο καλοαναθρεμμένα από τα ακάρεα της ψώρας, μάλιστα, δαγκώνουν το δέρμα και προκαλούν μέχρι και εξανθήματα.

Τα ακάρεα κάνουν καλή παρέα με ένα σύνολο μικροοργανισμών. Στο χαλί σας ζουν και...  βασιλεύουν (!) μούχλα, βακτήρια και ιοί, αράχνες, γύρη, ψύλλοι και οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Ίσως ψάχνοντας ανακαλύψετε σκοτωμένα -ή και ζωντανά- αραχνάκια και κατσαριδούλες. Και μπορεί να πιστεύετε ότι «ένα σκούπισμα αρκεί», αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Η αλήθεια είναι ότι με ένα απλό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα δε λύνετε καθόλου το πρόβλημα και τον κίνδυνο των αλλεργιών, αλλά αντίθετα τον μεγεθύνετε. Ο κύριος λόγος είναι ότι δεν απομακρύνετε κανέναν απολύτως από αυτούς τους αλλεργιογόνους μικροοργανισμούς αλλά αντίθετα τους ανακυκλώνετε περισσότερο στο χώρο, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιείτε και τους κινδύνους για εμφάνιση αλλεργιών. Η χαρούμενη συντροφιά που συγκεντρώνεται στα χαλιά σας -και στα στρώματα σας και στους καναπέδες σας και στις ταπετσαρίες σας!- είναι δύσκολο έως αδύνατο να απομακρυνθεί με τις παραδοσιακές μεθόδους καθαριότητας.           

Απαραίτητος έως και αναγκαίος είναι ο ετήσιος βιολογικός καθαρισμός των στρωμάτων , των ταπετσαριών και των χαλιών σας. Αυτή είναι η μόνη λύση για υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης. Αναπνεύστε καλύτερα και ζήστε πιο υγιεινά απολυμαίνοντας βιολογικά το χώρο σας. Ο βιολογικός καθαρισμός είναι ο μόνος τρόπος να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά μικροτοξίνες, ακάρεα, μούχλα και μικροοργανισμούς που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σας. 

Τα βιολογικά ταπητοκαθαριστήρια Εxpert Clean, με την πολυετή εμπειρία τους στο χώρο καθαρισμού χαλιών και επιτόπιων καθαρισμών χαλιών, μοκετών, ταπετσαριών και στρωμάτων προσφέρουν τις αρτιότερες υπηρεσίες στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Μένοντας ανταγωνιστικοί στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, εκσυγχρονίζουμε συνεχώς τα μηχανήματά μας και βελτιώνουμε διαρκώς την τεχνογνωσία μας, εφαρμόζοντας πρωτοποριακές μεθόδους για την υγεία σας.