Πότε πρέπει να απευθυνθείτε στα ταπητοκαθαριστήρια για τα χαλιά σας

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φροντίζουν μόνοι τους τα χαλιά τους. Τα πλένουν στο μπαλκόνι με άφθονο νερό και ύστερα τα αφήνουν να στεγνώσουν κάτω από τις ακτίνες του ήλιου. Αυτή η πρακτική από μόνη της έχει αρκετά μειονεκτήματα, μιας και τα απορρυπαντικά του εμπορίου, η διαβροχή με τόσο πολύ νερό και το στέγνωμα κάτω από τον ήλιο κρύβουν κινδύνους για τη σύνθεση του χαλιού σας. Έτσι, ο επαγγελματικός καθαρισμός σε ταπητοκαθαριστήρια είναι κάτι που σε όλες τις περιπτώσεις μπορεί να ωφελήσει το χαλί σας. Όμως, είναι και κάποιες περιπτώσεις, στις οποίες το να απευθυνθείτε σε ένα ταπητοκαθαριστήριο είναι όχι μόνο επιθυμητό αλλά και απαραίτητο.

Χειροποίητα χαλιά

Τα χειροποίητα και μεταξωτά χαλιά είναι απαγορευτικό να βραχούν, για να καθαριστούν. Σε αυτά, πρέπει να εφαρμόζεται ειδικό απορρυπαντικό σε μορφή αφρού, το οποίο δεσμεύει τη σκόνη, τα μικρόβια και τους λεκέδες και αφαιρείται με ηλεκτρική σκούπα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει μόνο σε ταπητοκαθαριστήρια εξειδικευμένα στον καθαρισμό χειροποίητων χαλιών, όπως είναι τα ταπητοκαθαριστήρια Expert Clean. Επιπλέον, καλό είναι να αποφεύγετε να βάζετε ηλεκτρική σκούπα στα μεταξωτά χαλιά και να προτιμάτε τον παραπάνω ξηρό καθαρισμό που είναι πολύ πιο ασφαλής.

Αλλεργίες

Αν τα άτομα που μένουν μαζί σας παρουσιάζουν συχνά αλλεργίες, είναι πολύ πιθανό να φταίει για αυτό το χαλί, η φλοκάτη ή η μοκέτα. Τα χαλιά και οι μοκέτες συγκεντρώνουν εκατομμύρια ακάρεα που προκαλούν αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ αναπαράγονται με ραγδαίους ρυθμούς. Για την απομάκρυνση των ακάρεων απαιτείται σχολαστικός καθαρισμός με ειδικά καθαριστικά. Τα καθαριστικά αυτά, για να μην προκαλούν τα ίδια αλλεργία, θα πρέπει να είναι οικολογικά, ώστε να είναι βιοδιασπώμενα και να μην αφήνουν κατάλοιπα. Τα κοινά απορρυπαντικά του εμπορίου κάνουν μεγαλύτερο κακό από καλό, επειδή αφήνουν υπολείμματα, τα οποία αυτά τελικά προκαλούν εκ νέου αλλεργίες.

Ζημιές στο χαλί

Αν παρατηρείτε μικρές ζημιές στο χαλί, όπως τρύπες, εκδορές και καψίματα, τότε πρέπει να τις αποκαταστήσετε άμεσα. Η έγκαιρη επιδιόρθωσή τους εγγυάται ότι αυτές δεν θα μεγαλώσουν και το χαλί θα ξαναγίνει σαν καινούριο. Τα ταπητοκαθαριστήρια Expert Clean εφαρμόζουν ποιοτικό έλεγχο σε κάθε χαλί μετά τον καθαρισμό του, ώστε να διαγνωστεί το πρόβλημα και να αποκατασταθεί άμεσα.

Μοκέτες

Όσοι έχουν μοκέτες στο σπίτι τους, γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να τις καθαρίζουν τακτικά, ώστε να αποφεύγουν τις συχνές αλλεργίες. Οι οικιακές συσκευές για καθαρισμό μοκέτας, όμως, δεν επαρκούν για καθαρισμό σε βάθος. Οπωσδήποτε πρέπει να τις χρησιμοποιείτε σε συχνή βάση, όμως είναι απαραίτητο μία με δύο φορές το χρόνο να εμπιστεύεστε το φορητό συνεργείο των ταπητοκαθαριστηρίων, το οποίο έρχεται στο χώρο σας και με εξελιγμένα μηχανήματα πλένει τις μοκέτες σε βάθος και το κυριότερο απομακρύνει όλη την υγρασία, ώστε η μοκέτα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα.