Πώς γίνεται σωστά ο καθαρισμός σαλονιού;

expert-clean.gr -  καθαρισμος χαλιου με ατμό

Δεν είναι εύκολο να έχουμε ένα καθαρό σπίτι. Για την ακρίβεια, είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα. Για τον πολύ απλό λόγο, ότι η βρομιά εμφανίζεται παντού. Δεν αρκεί να σκουπίζουμε και να σφουγγαρίζουμε το δάπεδο, να ξεσκονίζουμε και να απολυμαίνουμε τις επιφάνειες. Η βρομιά και τα μικρόβια θα βρουν τρόπο να τρυπώσουν σε απίθανα μέρη.

Για παράδειγμα, τα ακάρεα που ζουν στα χαλιά, τα στρώματα και τους καναπέδες είναι μερικά δισεκατομμύρια. Πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να μένουμε μαζί τους και να ανεχόμαστε τις ενοχλήσεις τους, δηλαδή τα δερματικά εξανθήματα, το άσθμα και τις αλλεργίες.

Ή μήπως δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τα ανεχόμαστε όλα αυτά; Ο επαγγελματικός καθαρισμός σαλονιού μπορεί να μας γλιτώσει από όλα αυτά τα προβλήματα. Εξειδικευμένο συνεργείο έρχεται στον χώρο μας και με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού απολυμαίνει και καθαρίζει επιφάνειες που είναι δύσκολο να καθαριστούν με άλλο τρόπο.

Με οικολογικά καθαριστικά για αποτελεσματικό αλλά και ασφαλή καθαρισμό ακόμα και των πιο ευαίσθητων επιφανειών, καθώς και με τη χρήση ατμού, ο καθαρισμός σαλονιού ολοκληρώνεται μέσα σε λίγες ώρες και αφήνει ένα σπίτι πεντακάθαρο και απολύτως ασφαλές για όλους.

Ας δούμε παρακάτω πως ακριβώς γίνεται.

 

Χαλιά και μοκέτες

 

Με σύγχρονα μηχανήματα και βιοδιασπώμενα καθαριστικά που δεν αφήνουν κατάλοιπα, ο κατ’ οίκον καθαρισμός χαλιών και μοκετών τα καθαρίζει σε βάθος αλλά και με ασφάλεια. Επειδή είναι ξηρός, είναι κατάλληλος ακόμα και για τα πιο ευπαθή, χειροποίητα χαλιά, ενώ δεν απαιτεί κανέναν χρόνο στεγνώματος μετά.

 

 

Καναπέδες

Οι καναπέδες είναι το πιο αγαπημένο σημείο του σαλονιού και παράλληλα τα έπιπλα, πάνω στο οποία τρώμε, πίνουμε και καθόμαστε για ώρες. Οι λεκέδες, η σκόνη από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και η συσσώρευση μικροβίων είναι αναπόφευκτες συνέπειες.

Εκτός από το τακτικό πλύσιμο του ριχταριού και των καλυμμάτων, ο ξηρός καθαρισμός και η εφαρμογή ατμού είναι απαραίτητες διαδικασίες, για να κρατήσουμε τον καναπέ μας όχι μόνο καθαρό και υγιεινό, αλλά και σαν καινούριο για χρόνια.

 

 

Ταπετσαρίες

Το βασικό πρόβλημα των ταπετσαριών είναι ότι δεν πλένονται εύκολα, σε αντίθεση με τους βαμμένους τοίχους. Το να μην τις πλένουμε δεν είναι επιλογή, αφού σταδιακά θα μαυρίσουν από τις δαχτυλιές και τη βρωμιά. Από την άλλη, το πλύσιμο με σφουγγάρι και νερό απλά θα τις καταστρέψει σταδιακά.

Έτσι, χρειαζόμαστε ειδικό συνεργείο καθαρισμού που θα χρησιμοποιήσει ειδικά καθαριστικά και συσκευές, για να αναζωογονήσει τις ταπετσαρίες χωρίς να χαλάσει τα χρώματα και την υφή τους.

 

Ο καθαρισμός σαλονιού μπορεί να γίνει όχι μόνο σε σπίτια, αλλά και δομές που απαιτείται να είναι καθαρές και υγιεινές λόγω φιλοξενίας πολλών ατόμων, όπως σχολεία, παιδικούς σταθμούς, πούλμαν και μονές.