Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός χαλιών;

Expert clean -  Καθαρισμος Χαλιου Επαγγελματικός

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός χαλιών; Η ερώτηση αυτή έχει άμεση σχέση με το περιβάλλον του σπιτιού. Κάθε σπιτικό έχει άλλες ανάγκες. Σε κάθε σπιτικό κάθε δωμάτιο χρησιμοποιείται με διαφορετικό τρόπο. Σε περίπτωση που σε ένα σπίτι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα,  ο καθαρισμός τους θα πρέπει να είναι πιο συχνός.

 Ας δούμε όμως παρακάτω τι ισχύει για κάθε σπίτι, αλλά και για κάθε περίπτωση.

 

Συχνότητα σκουπίσματος

Όσον αφορά το απλό σκούπισμα των χαλιών, είναι απαραίτητη η χρήση ηλεκτρικής σκούπας μια φορά την εβδομάδα σε μια οικογένεια η οποία σπάνια βρίσκεται στο σπίτι. Ωστόσο, στις πολυάσχολες οικογένειες η ανάγκη για σκούπισμα είναι μεγαλύτερη και κυμαίνεται περίπου σε δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Expert clean -  Καθαρισμός Χαλιών

 

Συχνότητα στο καθάρισμα με παιδιά

Τα παιδιά καθώς παίζουν και ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους έχουν την τάση να λερώνουν τους χώρους που χρησιμοποιούν πιο εύκολα σε σχέση με τους ενήλικες. Επομένως, η σκούπα είναι απαραίτητη ανά δύο ή τρεις μέρες. Όσον αφορά το βαθύ καθάρισμα, συστήνεται ανά έξι περίπου μήνες, ενώ αν προτιμάτε να αναθέσετε το πλύσιμο τους σε ένα καθαριστήριο χαλιών, μπορείτε να παρατείνετε αυτό το διάστημα.

 

Κι αν στο σπίτι υπάρχουν κατοικίδια;

Οι μικροί μας φίλοι αφήνουν κι αυτοί κατάλλοιπα στο χαλί. Τρίχες, πιθανοί λεκέδες ή ακόμη και…ατυχήματα όπως ούρα επηρεάζουν την καλή υγεία των χαλιών. Συνεπώς, η ανάγκη για σκούπισμα είναι μεγάλη, ακόμη και σε καθημερινή βάση σε ορισμένες περιόδους. Ο καθαρισμός χαλιών στο σπίτι θα πρέπει να είναι τακτικός, σε διάστημα μεταξύ τριών με έξι μηνών. Ωστόσο, για μεγαλύτερα αποτελέσματα, που εξαλείφουν και τις πιθανότητες εμφάνισης αλλεργιών, συνίσταται από τους ειδικούς ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών.

Expert clean -  Καθαρισμος Χαλιου Με Ατμό

 

Καθαρισμός χαλιών με αλλεργίες

Τα χαλιά έχουν την τάση να συγκρατούν σκόνη και αλλεργιογόνα. Δυστυχώς, η σκόνη αυτή και τα αλλεργιογόνα έχουν την τάση να συσσωρεύονται. Όσο συχνά και να σκουπίζετε, τα αλλεργιογόνα συνεχίζουν να συσσωρεύονται. Για τον λόγο αυτό, σαπουνίστε τα χαλιά σας ανά δύο με τρεις μήνες για την απομάκρυνση των δυσάρεστων αυτών παραγόντων. Σε περίπτωση δύσκολων και βαριών αλλεργιών, η βοήθεια στο καθάρισμα από ειδικούς προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα.

 

 

Ανοιχτόχρωμα χαλιά και καθάρισμα

Όλοι αγαπάμε τα ανοιχτόχρωμα χαλιά, καθώς φωτίζουν ένα δωμάτιο. Ωστόσο, σε αυτά είναι περισσότερο ορατοί και οι λεκέδες. Αυτό ισοδυναμεί με ανάγκη για συχνότερο και ενδελεχή καθαρισμό. Στην πράξη αυτό σημαίνει τακτικό σκούπισμα μέσα στην εβδομάδα, ενώ σαπούνισμα ή στεγνό καθάρισμα περίπου κάθε έξι μήνες. 

Expert clean -  Καθαρισμος Χαλιου με ηλεκτρικη σκούπα

 

 

Συμβουλές για σωστό καθάρισμα χαλιών

Το καθάρισμα των χαλιών είναι απαραίτητο για την υγεία μας. Βέβαια, υπάρχουν μερικές συμβουλές που αξίζει να θυμάστε:

 

  • Μη βρέχετε υπερβολικά το χαλί, καθώς συγκρατεί υγρασία
  • Τα χαλιά θα πρέπει να είναι τελείως στεγνά πριν ακουμπήσετε πάνω τους έπιπλα
  • Πάρτε το χρόνο σας στο σκούπισμα τους, για να είστε βέβαιοι ότι έγινε σωστά
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες των προϊόντων καθαρισμού για σωστό καθάρισμα
  • Η φύλαξη των χαλιών θα πρέπει να γίνει σε έναν καθαρό χώρο, χωρίς υγρασία